W naszej szkole tuż przed wyczekiwanym weekendem majowym odbył się wzorem roku poprzedniego Dzień Śniadania. Wzięli w nim udział uczniowie dwóch klas pierwszych z wychowawczyniami: p. Dorotą Rusek I p. Jadwigą Kowalską oraz klasa 6 a, nad którą czuwał nauczyciel biologii p. Katarzyna Bartnik. W ramach wydarzenia uczniowie przygotowali wspólnie bardzo kolorowe i bardzo zdrowe drugie śniadanie, a wśród składników znalazł się również wyjątkowej urody smakowity koperek szczypiorek i rzeżucha które wyrosły pod okiem uczniów w skrzyneczkach sal lekcyjnych. Dodatkowo nauczyciel biologii przeprowadził pogadankę słowna połączona z aktywnością uczniów na temat zdrowego odżywiania. Na zakończenie wszyscy z ochotà zasiedli do drugiego śniadania i skonsumowali przygotowany posiłek. Wydarzenie było świetnym relaksem integracja i zastrzykiem wiedzy
Dziękujemy wszystkim uczestnikom